Konkurs na wykonanie potrawy kulinarnej był skierowany do kół gospodyń wiejskich z terenu gminy Rypin i był wydarzeniem towarzyszącym X. Dobrzyńskiego Jarmarku Bożonarodzeniowego. Zadaniem konkursowym było wykonanie potrawy wigilijnej.
Komisja konkursowa dokonało oceny w następujący sposób:
I. miejsce – KGW w Sadłowie za potrawę „Pstrąg faszerowany w galarecie”,
II. miejsce – KGW w Stawiskach za potrawę „Rolada wytrawna”,
III. miejsce – KGW w Dylewie za potrawę „Pierogi z kapustą i grzybami”.
Wyróżnienia otrzymali:
KGW w Rypałkach Prywatnych za potrawę „Karp pieczony w winie wytrawnym”,
KGW w Głowińsku za potrawę „Roladki grzybowe”,
KGW w Zakroczu za potrawę „Szczupak faszerowany”,
KGW w Godziszewach za potrawę „Szuba”,
KGW w Balinie za potrawę „Pierogi z kapustą i grzybami”.
Gratulujemy!